Хлібопекарське і кондитерське обладнання
Хлібопекарське і кондитерське виробництво є прибутковим. Для повноцінної роботи пекарень є потреба в хлібопекарському обладнанні, якого існує багато видів і моделей. За відсутності хоча б одного з необхідного обладнання, робота пекарні стає неможливою. Слід купувати професійне промислове обладнання для отримання якісної продукції.
Найнеобхідніші обладнання в пекарнях
Професійне обладнання економить час, значно полегшує роботу і розвантажує персонал. На чолі цього переліку стоїть борошнопросіювач. Просіювання борошна, його очищення є дуже необхідною роботою. Так як борошно є основною сировиною пекарень, використання очищеного борошна для випікання хліба, робить випічку смачною та корисною. Це обладнання насичує борошно киснем і прибирає вологу.
Другим необхідним обладнанням є спіральний міксер. Цей вид обладнання дозволяє змішувати продукцію рівномірно і великими порціями. Такий пристрій допоможе збільшити виробництво продукції, що є перевагою для підприємств, так як збільшується щоденний продаж.
При згадуванні хлібопекарень, на думку в першу чергу приходять печі. Найбільш популярними є багатоярусні печі, які здатні одночасно приготувати декілька видів випічок. Окрім пекарень, такими печами користуються в ресторанах. Такий пристрій дуже економить час та підвищує виробництво.
У пекарнях є велика кількість різного обладнання, але вище перераховане є найнеобхіднішим на першому етапі виготовлення випічки.
Яка загальна вартість відкриття пекарні?
Відкриття пекарень вимагає достатнього капіталовкладення. Придбання потрібного обладнання є дуже витратним процесом. Але після початку роботи пекарні, ви за короткий час зможете повернути витрачені гроші. Якщо в пекарні буде випікатися тільки хліб, то дохід буде не високим. Але якщо будуть виготовлятись і інші борошняні та кондитерські вироби, тоді збільшитися і дохід.