Ротаційні печі дуже часто стають основою виробництва хлібобулочних і кондитерських виробів як у не великих міні-пекарнях, так і у великих комбінатах. Підприємці зупиняють свій вибір саме на печах такого типу із-за їх високої продуктивності, можливості встановлювати печі в безпосередній близькості до покупців. І, звичайно ж, головним критерієм є висока якість виробів, що випікаються.
Продукція в ротаційній печі випікається на спеціальних пічних візках, які поміщаються в її робочу камеру. Таким чином, від характеристик візків для ротаційної печі залежить, який вид продукції і в якій кількості можна буде випікати за один захід.
Перше на що слід звернути увагу, вибираючи візок для ротаційної печі це габарити. За розміром він повинен відповідати робочій камері печі, легко поміщатися в ній не залишаючи зайвого простору.
Другий момент, який безпосередньо впливає на вибір, це розмір і форма дек, а так само кількість рівнів для них. Пічні візки для ротаційних печей можуть мати стаціонарні рівні або ж кріплення для листів і лотків. Останні є відмінним варіантом для пекарень і кондитерських, які випускаю різноманітний асортимент, так як дозволяють швидко змінювати відстань між листами. Дрібно штучну продукцію випікають на багатоярусних візках. А для хліба, паляниць або інших великих виробів вибирають пічні візки з відповідною відстанню між рівнями. Для високопродуктивних і великогабаритних ротаційних печей можна купити здвоєний пічний візок.
Наявність спеціальних запірних рейок дозволить надійно зафіксувати лотки і листи на візку. Більшість моделей пічних візків оснащуються відразу двома видами запірних рейок стаціонарними і поворотними. Стаціонарні запірні рейки розміщуються з тильної сторони, при посадці деко впирається в них. А на лицьовій частині встановлюються фіксуючі рейки зі спеціальним поворотним механізмом, так що б було зручно ставити деко.
До пічних візків для ротаційних печей пред'являються дуже високі вимоги щодо якості виконання і матеріалів. Адже під час експлуатації візок постійно піддається впливу високої температури і вологості. А ще він повинен витримувати досить солідну вагу заготовок з тіста.
Краще всього якщо візок для ротаційної печі буде виготовлений з жаростійких і міцних матеріалів, таких як чорна або нержавіюча сталь. Не зайвим буде посилення каркаса за допомогою кутових косинок. Наявність поперечних і поздовжніх стяжок сприяє більш високої вантажопідйомності рівнів. Конструкція візка може бути не розбірною (для стиків використовується зварне кріплення) і розбірної. Останній варіант більш зручний для зберігання і перевезення.
Одним з найважливіших елементів пічного візки є колеса, вони повинні витримувати серйозні вагові навантаження і не деформуватися під дією вологи і високих температур. Найбільш повною мірою цим вимогам відповідають чавунні та алюмінієві коліщатка або виготовлені з термостійкої фенольної пластмаси.