Подові печі

Подова піч це сучасне обладнання для хлібопекарні, яке гармонійно поєднало в собі самі нові і прогресивні технології з традиційними способами випічки. Хліб, батони, булочки та інші вироби з борошна, що випікаються в таких печах, відрізняються неймовірним ароматом випічки з бабусиної печі і хрусткою скоринкою. Такі вироби завжди користуються попитом, їх із задоволенням купують і дорослі і діти. Тому подову піч дуже часто використовують для організації власного виробництва в кафе, готелях, ресторанах і супермаркетах. Звичайно ж, є печі такого типу здатні впоратися з великим обсягом продукції, розроблені спеціально для великих хліб комбінатів.

 

Особливості подової печі

 

У подовій печі продукція випікається на спеціальних подах, які можуть виготовлятися з металу або бути керамічними. Металеві поди мають такі характеристики, як міцність і довговічність, вони швидко прогріваються до необхідної температури. Печі з металевими подами використовуються для випічки формового хліба або інших виробів, що випікаються у формі або на деках. Керамічні поди дуже зручні для випікання продукції не традиційної форми або великої за розміром, так як вироби можна укладати прямо на їх поверхню без форм. Спеціальні автоматичні або механічні посадчики дозволяють легко і без ризику обпектися помістити вироби в робочу камеру печі.

 

Продуктивність подових печей

 

Продуктивність подової печі залежить від кількості подів, які розташовуються ярусами. Для кухонь в ресторанах і кафе часто досить не великої і компактної подової печі з одним або двома ярусами. Вона займає мало місця, а її продуктивності цілком достатньо для випічки свіжих булочок і хліба до столу, приготування гарнірів або кондитерських виробів на десерт. Підприємства з великим оборотом віддають перевагу багатоярусним подовим печей, більш габаритним і продуктивним.

 

Окремої уваги заслуговує той факт, що яруси печі можуть працювати автономно. Кожен з ярусів оснащений своєю індивідуальною системою обігріву, тому можна виставляти необхідні параметри випічки, не залежно один від одного. Таким чином, при необхідності можна одночасно випікати різні види хлібобулочних або кондитерських виробів без побоювання зіпсувати їх.

 

Подові печі дуже часто використовують для випічки таких ніжних і улюблених кондитерських виробів як бісквіти, меренги і суфле. Справа в тому, що розташовані внизу і вгорі ярусу ТЕНи дають рівномірний обігрів без вібрації, що дуже важливо для випікання продукції такого типу.

 

Подові печі Кумкая

 

Подові печі Кумкая представлені у великому асортименті, що дозволяє підібрати модель як для маленької приватної пекарні або професійної кухні, так і для великого хліб комбінату. При цьому доступний вибір системи управління: електронної або електромеханічної і виду палива: тверде паливо, газ або електрику. Естетичний дизайн печей Кумкая дозволяє встановлювати їх у безпосередній близькості до покупців випічки, наприклад в супермаркетах.