Пічні візки для подових печей

Для ефективної роботи кожної хлібопекарні або кондитерської, не залежно від обсягів виробництва, необхідно спеціальне обладнання. І мова йде не тільки про печі, тістоміси, але і про такий, здавалося б, простий пристрій як пічний візок. Насправді візки істотно полегшують виробничий процес, роблять його більш безпечним і зручним для працівників. Більш того, на деяких етапах виробництво без візка просто не можливо. Зокрема, для того що б налагодити роботу подової печі, необхідна наявність візків для подових печей.

 

Подові печі призначені для випічки широкого асортименту хлібобулочних і кондитерських виробів з будь-якого виду борошна. Продукція випікається на подах, керамічних або металевих. В останньому випадку обов'язково використання форм та листів. Для того що б заготовки з тіста можна було легко і безпечно помістити всередину печі, застосовуються ручні та автоматичні посадчики. А візки для подових печей служать для зручного транспортування посадочних стрічок із заготовками з тіста.

 

Конструкція пічних візків.

 

Пічні візки в ході експлуатації піддаються досить серйозним навантаженням, тому до їх якості висуваються серйозні вимоги. Адже якщо візок вийде з ладу, виробничий процес буде порушений або навіть зупинений.

 

Для виготовлення пічних візків найчастіше використовують такий міцний і жаростійкий матеріал, як чорна або нержавіюча сталь.

 

Конструкція пічного візка може бути не розбірною або розбірною, кожен з варіантів має свої особливості. Так, наприклад, розбірний пічний візок більш зручно зберігати і перевозить. До достоїнств не розбірних моделей відноситься міцність і надійність.

 

На що слід звернути увагу при виборі пічного візка для подової печі.

 

В першу чергу при виборі пічного візка необхідно врахувати характеристики самої подової печі. Наприклад, скільки ярусів має піч, розміри подів, яким способом заготовки з тіста завантажуються в піч. Так якщо використовується ручне завантаження, то візок повинен мати спеціальні направляючі, які полегшують витягування стелажів руками.

 

По-друге, перш ніж купити пічний візок для подової печі, переконайтеся в якісному виконанні. Особливої уваги потребують місця стиків, для з'єднання яких використовують два основних методи – зварювальне та болтове кріплення. Перший варіант більш надійний і довговічний. Візки з кутовими косинками і стяжками в місцях з'єднання стиків відрізняються підвищеною вантажопідйомністю. На посилення конструкції так само впливає такий показник як товщина металу і діаметр труб.


Окрему увагу слід приділити колесам, так як на них впливає досить велике вагове навантаження. Перевагу слід віддати моделям пічних візків з коліщатками з міцних матеріалів, стійких до високих температур, таких як чавун, алюміній або термостійка фенольна пластмаса.