Хліборізальні машини

Нарізані та упаковані хлібобулочні вироби, звичайно ж, коштують дорожче, але їх популярність у покупців неухильно зростає. Справа в тому, що сучасні споживачі з кожним днем стають все вимогливішими до сервісу, до того в якому вигляді продукція подається. А розрізаний на акуратні скибочки хліб або батон дуже зручний. З таких скибочок просто зробити апетитні як за смаком, так і за зовнішнім виглядом бутерброди до святкового столу або на роботу. Нарізний хліб зручно брати з собою на пікніки, він гігієнічно упакований і мало кришитися. Тому, прагнучи якнайповніше задовольнити потреби своїх покупців, дуже багато хлібопекарень купують машини для нарізки хліба.

 

Вигода від застосування хліборізок.

 

Машини для нарізки хлібобулочних виробів (хліборізки, слайсери, хліборізальні машини) це обладнання, призначене для нарізки будь-якого виду хліба, у тому числі свіжоспеченого, на рівні і акуратні скибочки заданого розміру. Працює обладнання дуже швидко і акуратно, різ виходить естетичним і рівним, м'якушка не приминається, скибочки не розломлюються. Під час нарізки практично відсутні крихти, кількість відходів вкрай мізерна. А головне, машини для нарізки можуть працювати цілодобово з незмінно високою якістю.

 

Різновиди машин для нарізання хліба.

 

Ручні хліборізки найчастіше використовуються в домашніх умовах, торгових точках, підприємствах громадського харчування або не великих приватних хлібопекарнях. Їх продуктивність не велика, для роботи необхідна безпосередня участь людини на всіх етапах нарізки.

 

Напівавтоматичні моделі хліборізок вимагають втручання людини на етапі завантаження хліба. А ось налаштування параметрів і нарізка – автоматизовані.

 

Автоматичні хліборізки найбільш продуктивні, участь людини зведено до налаштування параметрів. Всі подальші дії від завантаження і до змащування ножів відбуваються без втручання людини.

 

Вибір машин для нарізання хліба за типом ножа.

 

Хліборізки з серповидним ножем найбільш підійдуть для домашнього використання або для підприємств з невеликим обсягом нарізуваної продукції. Справа в тому, що в даній моделі імітується ручна нарізка: ніж відрізав скибку, і виріб просувається далі вручну або автоматично. До переваг можна віднести можливість швидко змінювати товщину нарізаних скибочок.

 

Машини для нарізки з дисковим ножем більш продуктивні та функціональні. Оснащуються електронною панеллю керування, за допомогою якої дуже просто змінювати параметри нарізки. А за бажанням покупця також може встановлюватися система для упаковки хліба. Кромка дискового ножа має не великі зубчики, завдяки чому хліб нарізується швидко і рівно.

 

Хліборізки з рамними ножами самі продуктивні, здатні впоратися з великими обсягами в стислі терміни. У таких моделях ножі кріпляться до спеціальних рам, які обертаються в різні сторони. Коли виріб, під дією своєї ваги падає на ножі, рамки приходять в дію і виріб розрізається на акуратні скибочки. До недоліків такого обладнання можна віднести необхідність змінювати рамки для зміни товщини нарізки.

PDF-Каталог