Тістоокруглювачі

Працюючи з тістом, слід пам'ятати, що нехтування технологією виробництва може привести до змін не в кращу сторону, погіршаться смак і зовнішній вигляд виробів. Особливо важливо дотримуватися рецептури і технології при масовому виробництві хлібобулочних і кондитерських виробів. Тому підприємства, незалежно від обсягів випуску продукції, налагоджують виробництво з використанням хлібопекарського обладнання для обробки тіста. Таким чином, зменшується частка ручної праці, дуже істотно підвищується продуктивність і забезпечується стабільно висока якість кінцевого продукту.

 

Тістоокруглювачі та їх функції.

 

Тістоокруглювачі це обладнання, призначене для надання шматочкам тіста правильної округлої форми. Крім того під час округлення тісто обминається, створюється однорідна структура м'якушки. На поверхні формується тонка плівка, яка під час витримки обмежить вихід газів і стане основою гладенької і рівномірної скоринки. Машина працює швидко і безшумно. Її конструкція розроблена таким чином, щоб обладнання було легко інтегрувати в автоматичну хлібопекарську лінію. З тістоділителя заготовки поступають в тістоокруглювач і далі в шафу витримки. Багато пекарень купують тістодільники-округлювачі обладнання яке виконує відразу дві функції і займає менше місця.

 

Різновиди машин для округлення тіста.

 

В залежності від принципу роботи і конструктивних особливостей можна виділити два різновиди тістоокруглювачів.

 

Стрічкові тістоокруглювачі прокочують заготовку з тіста між двома стрічками, які здійснюють зворотно-поступальні рухи в протилежних відносно один одного напрямках. Тісто опрацьовується досить добре, але на виході заготовка не має правильної круглої форми. Такі машини чудово підходять для обробки виробів, які далі будуть проходити формування для надання циліндричної або іншої форми. Найбільш часто тістоокруглювачі стрічкового типу використовуються для обробки житнього і житньо-пшеничного тіста.

 

Конусні і чашоподібні тістоокруглювачі працюють за схожим принципом, заготовка з тіста переміщається по нерухомому жолобу за допомогою обертання конуса або чаші. Варто відзначити, що конусні машини для округлення тіста більш продуктивні. Якість опрацювання тіста безпосередньо залежить від довжини жолоба, чим він довше, тим краще. Крім того, жолоби можуть бути стаціонарними або регульованими. Останній варіант дозволяє обробляти заготовки різного розміру і ваги без втрати якості і продуктивності. На виході заготовка має правильну круглу форму.

 

Додаткові опції тістоокруглювачів.

 

Для того що б запобігти налипанню тіста передбачено пристрій що посипає жолоби борошном або обдування заготовок теплим повітрям. При цьому надлишки борошна змітаються спеціальною, розміщеною під конусом, щіточкою в резервуар для борошна. Додатково, за бажанням замовника, ті частини машини що контактують с тістом можуть покриватися тефлоновим покриттям. Працює машина безшумно, а для регулювання налаштувань використовується панель управління.

PDF-Каталог