Сьогодні, на прилавках супермаркетів в більшості випадків не упакованим продається тільки свіжоспечений хліб, ще гарячий, з хрусткою скоринкою і запаморочливим ароматом. Така свіжа, прямо з печі, випічка дуже популярна. Її неймовірно швидко розкуповують. Але, у всіх інших випадках, покупці віддають перевагу продукції, яка надходить на прилавки магазинів вже упакованою. І це цілком зрозуміло і виправдано. Так покупець має гарантію, що куплений хліб або булочку ніхто не чіпав руками, по ній не бігали комахи. До того ж, упаковані хлібобулочні вироби не обвітрюється, не вбирають вологу й сторонні запахи, зберігаючи свіжість, аромат і смак. Зростає також популярність нарізного хліба і батонів. Акуратні скибочки дуже зручно використовувати для бутербродів.
Спіральна охолоджувальна вежа - шлях до зростання прибутку.
Для того, щоб порційно нарізати і упакувати випічку, необхідно, перш за все, охолодити її. Не дотримання цієї умови призведе до псування продукції. Спіральна охолоджувальна вежа, це те допоміжне обладнання, яке дозволяє ефективно вирішити питання охолодження хлібобулочних виробів для подальшої їх порізки і упаковки. При цьому зберігаються всі гігієнічні вимоги, хліб, булочки та кондитерські вироби зберігають свої смакові якості і апетитний зовнішній вигляд.
Принцип роботи спіральної охолоджувальної вежі.
Спіральна охолоджувальна вежа призначена для того, щоб механізувати і прискорити процес охолодження хлібобулочних і кондитерських виробів. Установка спіральної охолоджувальної вежі дозволяє уникнути необхідності захаращувати простір пекарні стелажами і візками з продукцією яка охолоджується. Вироби будуть готові до нарізки і упаковці набагато швидше.
Дуже важливим моментом є той факт, що охолоджувальна вежа Кумкая може мати будь-які габарити, в залежності від виробничих потреб підприємства. Корпус обладнання виготовляється з харчової нержавіючої сталі. Цей матеріал легко очищається, не схильний до корозії і дуже довговічний. Модульна стрічка, на яку укладається продукція, виготовлена із харчового пластику. У разі необхідності, стрічка легко знімається і замінюється. Для того що б уникнути можливості розриву полотна стрічки через перенапруження, наприклад, коли поклали занадто багато продукції, встановлені спеціальні датчики. Таким чином, система просто заблокує стрічку, сигналізуючи про те, що стрічка перевантажена. Швидкість обертання конвеєра регулюється.
Переваги використання спіральної охолоджувальної вежі.
Установка спіральної охолоджувальної вежі несе наступні переваги:
- Раціональне використання виробничих приміщень
- Рівномірне охолодження продукції
- Продукція не пересихає, втрата маси мінімальна.
- Так як вироби остигають швидко, ризик виникнення картопляної хвороби зводитися до мінімуму.
- Якісна підготовка продукції забезпечує максимальні строки зберігання без втрати товарного вигляду і смакових якостей.
- Повна або часткова автоматизація виробництва.
- Можливість якісно охолоджувати будь-які види продукції без перенастроювання.