Машини для обробки тіста

То як буде виглядати випічка не менш важливо її смакових характеристик. Адже прийшовши в магазин, покупець шукає улюблений хліб або булочку, в першу чергу, візуально, звертаючи уваги на знайому форму і розмір. Не правильна форма, не акуратний і не апетитний зовнішній вигляд роблять продукцію не ліквідною, це брак. Тому, для успішності будь-якої хлібопекарні, кондитерської або підприємства, працюючого з тістом, важливо мати обладнання для обробки тіста.

 

Обладнання для обробки тіста різновиди та функції.

 

Обладнання для обробки тіста замінює ручну роботу на процесах пов'язаних з підготовкою заготовок з тіста до випікання. Машини бездоганно поділяють тісто на рівні по вазі шматочки, формують їх і створюють необхідні умови для витримки. В рази підвищується продуктивність і якість продукції, а витрати сировини і часу, навпаки, зводяться до мінімуму. До устаткування для обробки тіста зараховують такі машини: тістоділитель, тістоокруглювачі, тістозакатуючі машини і камери попередньої витримки.

 

Машини для ділення тіста.

 

Тістодільники це повністю автоматизовані машини, які дуже швидко і акуратно розділяють на шматочки навіть дуже великі обсяги тіста. При цьому шматочки будуть повністю ідентичні за вагою. Керувати машиною для ділення тіста досить просто, на панелі управління потрібно вказати необхідний розмір заготовки. Швидкість ділення так само можна регулювати, підлаштовуючи роботу машини згідно продуктивності іншого устаткування. Компанія Кумкая пропонує тістоділитель, що працюють за вакуумним принципом, який дозволяє розділяти тісто не приминаючи і не травмуючи його.

 

Тістоокруглювачі.

 

У тістоокруглювачах заготовки з тіста прокочуються по жолобу, в процесі чого набувають правильну округлу форму. Так само під час округлення видаляються надлишки газів, а поверхня тіста стає гладкою і рівномірною. Для того що б запобігти налипання тіста, передбачено пристрій, що підсипає в жолоб борошно. Сам жолоб буває двох видів, стаціонарний і регульований. В асортименті компанії Кумкая представлені автоматичні тістодільники - округлювачі, машини що виконують одночасно і ділення тіста і його округлення.

 

Тістозакаточні машини.

 

Тістозакаточні машини дозволяють досягти ідеально однакової форми при виготовленні багетів, рогаликів чи батонів. Робота машин повністю автоматизована, що дозволяє максимально знизити частку ручної роботи.

 

Шафи попередньої витримки.
 

Перш ніж розділене тісто відправити на формування, згідно технології випічки, необхідно дати йому можливість відпочити, відновити пористість і утворити гладеньку поверхню. Для того що б бродіння тіста відбувалося контрольовано потрібні камери попередньої витримки. Всередині шафи витримки створюється необхідний мікроклімат, завдяки чому тісто чудово дозріває і виключається можливість пересихання скоринки. Розміри камер попередньої витримки Кумкая підбираються для кожного підприємства індивідуально, з урахуванням специфіки його роботи.

PDF-Каталог