Тістозакатуючі машини

Багети, батони, рогалики займають почесне місце на прилавках магазинів, попит на них ніколи не убуває. І дуже багато хлібопекарень вносять в свій асортимент вироби такого типу. Але що б вони змогли витримати конкуренцію, необхідно забезпечити не лише бездоганні смакові якості, але і правильну, привабливу і впізнавану форму. В умовах масового виробництва для цього використовується спеціальне хлібопекарське обладнання для обробки тіста – тістозакаточні машини.

 

Машини для закачування тіста можливості і переваги.

 

Тістозакаточні машини виконують відразу кілька завдань, в першу чергу з їх допомогою надається округленим заготовкам правильна циліндрична форма. По-друге, за рахунок опрацювання поверхні тіста, закладається основа для отримання красивої і гладкої скоринки. А ще в процесі закачування тіста, великі бульбашки газу що утворилися під час бродіння, розбиваються на безліч більш дрібних бульбашок. І вони рівномірно розподіляються, що сприяє утворенню пористої, рівномірної і повітряної м'якушки.

 

Вибір тістозакаточної машини.

 

Вибираючи тістозакаточну машину, важливо враховувати, що для житнього і пшеничного тіста необхідно використовувати різний принцип роботи.

 

Для роботи з житнім тістом використовується конструкція з двох рухомих стрічок або однієї рухомої стрічки і однієї стаціонарної панелі. Відстань між стрічками поступово звужується, що призводить до того, що тісто на виході загортається в циліндр. Такий досить інтенсивний механічний вплив сприятливо впливає на житнє і житньо-пшеничне тісто, покращуючи його бродіння під час витримки. А ось пшеничне тісто вимагає іншого підходу, так як воно більш еластичне і пружне.

 

Формування пшеничного тіста у циліндричну форму відбувається в три етапи. У тістозакаточную машину надходить заокруглена заготовка з тіста, яка за допомогою валів розкачується в млинець певного діаметру і товщини. Далі спеціальний гнучкий фартух закочує млинець в рулон. І наостанок рулон прокочується для формування остаточного вигляду.

 

Особливості тістозакатуючих машин Кумкая.

 

Робота тістозакатуючих машин Кумкая повністю автоматизована, оператору необхідно лише вказати параметри роботи, а саме, товщину розкочування, довжину і ширину рулону, опуклу або пласку форму, швидкість роботи. Наявність спеціального пристрою для централізації гарантує рівномірну і симетричну форму виробу.

 

Кумкая пропонує промислові тістозакаточні машини, призначені для повної автоматизації виробництва і здатні обробляти великі обсяги продукції в стислі терміни без втрати якості. Так само в асортименті компанії широко представлено обладнання для не великих приватних пекарень. За бажанням машина для закачування тіста може оснащуватися дизайнерським циліндром, що дозволить отримати індивідуальний і легко впізнаваний зовнішній вигляд виробів.