Для великих і середніх хлібопекарських підприємств дуже важливо налагодити безперервне, максимально автоматизоване виробництво так, що б отримати великий обсяг продукції високої якості. І одним з найбільш оптимальних рішень в даному випадку буде придбання хлібопекарської печі тунельного типу.
В основі роботи тунельної печі лежить рухома стрічка-транспортер, яка одночасно є подом для випікання продукції. Таким чином, заготовки з тіста безперервним потоком укладаються на стрічку і в процесі її руху переміщуються в робочу камеру печі. А на виході отримуємо готову продукцію відмінної якості.
Ще одна цінна якість тунельної печі це універсальність. На подах хлібопекарських печей тунельного типу можна випікати будь-яку продукцію з борошна: хліб, батони, булочки, різні види печива і пряників, бісквіти і багато іншого. Звичайно ж, для різних видів хлібобулочних і кондитерських виробів потрібні особливі умови випічки. Для чого в тунельних печах передбачена система регулювання температури всередині робочої камери. При цьому на різних ділянках можна встановлювати індивідуальний температурний режим. Крім того, що б уникнути нерівномірного випікання виробів передбачена можливість налаштовувати температуру, як в нижній частині камери, так і у верхній. Така гнучка система регулювання температури забезпечує бездоганну якість виробів, що випікаються незалежно від їх виду.
1.Простота. Варто відзначити, що, не дивлячись на безперервний процес випічки і на високу продуктивність, тунельні печі прості в експлуатації. При правильній організації виробничого процесу для обслуговування печі цілком достатньо одного оператора.
2.Висока продуктивність. Для кожного окремого підприємства необхідно вибирати тунельні печі з урахуванням індивідуальних потреб. В першу чергу враховується розмір приміщення та необхідний обсяг виробництва, виходячи з цих даних, визначається довжина і ширина печі. Деякі моделі печей мають відразу два конвеєра.
3.Комфортні умови праці і економічність. Корпус печі тунельного типу виготовляється зі спеціальної нержавіючої сталі, яка володіє відмінними ізоляційними властивостями. Таким чином, тепло з камери не йде назовні, тому для підтримки необхідних для випічки умов витратиться менше палива, а температура в робочій зоні біля печі залишається комфортною для людей.
4.Автоматизація. Тунельні печі це один з найкращих варіантів для створення повністю автоматизованої і механізованої лінії по виробництву борошняних виробів будь-якого виду.
5.Висока якість. Мінімальне втручання людей у процес випічки, поряд з гнучким легко регульованим температурним режимом, можливістю додатково встановлювати таке обладнання як парогенератори зводить відсоток браку до найменш можливого відсотку.