Модульні багатоярусні подові печі дозволяють випікати ароматні, з прекрасною скоринкою хлібобулочні і кондитерські вироби з будь-якого виду борошна. При цьому в основу покладено традиційний принцип випікання, коли вироби поміщалися всередині печі на поди – розігріту основу. Така технологія дає можливість отримати хліб, булочки та короваї найбільш наближені за смаком і ароматом до виробів з старовинної сільській печі. Тому продукція з подових печей завжди користується високим попитом, її люблять і з задоволенням купують.
Дуже багато підприємців зупиняють свій вибір саме на подової печі. І сьогодні на ринку хлібопекарського обладнання представлений дуже великий і різноманітний асортимент печей такого типу, що б кожен міг підібрати модель відповідно до потреб. Одним з найцікавіших рішень є модульна багатоярусна подова піч.
Основна відмінна риса хлібопекарських печей такого типу це можливість додавати чи прибирати модулі. Кожен модуль являє собою повністю автономний ярус з власною системою управління і регулюванням температурного режиму. Купівля модульної багатоярусної печі може стати оптимальним рішенням для починаючого підприємця. Так на початку, коли клієнтська база ще не напрацьована, і кошти обмежені, можна встановити піч з одним або двома модулями. А з часом, коли оборот збільшитися і виникне необхідність у більшій продуктивності, досить буде придбати ще один модуль. Таким чином, можна поступово розширювати асортимент продукції, збільшувати обсяги згідно потребам без складних фінансових маніпуляцій.
Матеріалом для виготовлення самої подової печі служить спеціальна нержавіюча сталь, яка відрізняється високим показником теплоізоляції. Завдяки чому для підтримки заданої температури потрібні менші витрати палива, а біля самої печі зберігається комфортна температура для людей. Що разом з безшумною роботою і досить естетичним виглядом дозволяє встановлювати модульні печі в безпосередній близькості до покупця. Так, через прозоре жароміцне скло на дверцятах покупець може спостерігати процес випікання і насолоджуватися ароматом свіжої випічки.
Вибираючи модулі для печі необхідно враховувати, що поди бувають двох типів: керамічні і металеві. Поди з кераміки будуть кращим вибором, якщо планується випікання великих за розмірами або незвичайною формою виробів. Так як керамічна поверхня може використовуватися без форм та листів, заготовка з тіста укладається безпосередньо на нього. Поди з металу швидко розігріваються до необхідної температури, вони міцні та довговічні. Але для випікання на металевих подах потрібне застосування форм або дек.
Необхідно визначитися з типом управління, яке може бути електронним або електромеханічним. Важливим критерієм вибору є тип палива: електрика, газ або тверде паливо. Втім, багато сучасних моделей, в тому числі модульні багатоярусні подові печі Кумкая можуть перенастроюватися з одного виду палива на інший.